Tuesday, July 27, 2010

1000 Mark Germany 1910

Who's know this note history?
What is it price?RARE or not?
There are so many questions in my head.
Do share with me please...

Saturday, July 24, 2010

RM10 Uncut Banknote: 3in1 PAIR

RM10 Uncut Banknotes-Pair

The red RM10 denomination note issued in September 1997 depicts the “Wawasan 2020” theme of the current Malaysian currency note series which reflects Malaysia’s economic development and achievement. Modern transportation has been selected as the design motif of the RM10.

The red RM10 denomination note issued in September 1983 incorporates designs which are based on traditional Malaysian ornaments, wood-carvings, crafts and flora and a vignette of a prominent building in the Federal Capital.

OLD and NEW RM10 Banknotes with SAME SERIES NUMBER!!!

0015972, 0025972, 0035972


Friday, July 23, 2010

RM10 Uncut Banknote: 3 in 1

RM10 Uncut Banknotes

The red RM10 denomination note issued in September 1997 depicts the “Wawasan 2020” theme of the current Malaysian currency note series which reflects Malaysia’s economic development and achievement. Modern transportation has been selected as the design motif of the RM10.

Folder front

3 in 1 uncut note

Nice red hah...

Wednesday, July 21, 2010

RM5 Uncut Banknote: 3 in 1

Salam and very good morning
Today, my post become 100. Special or not, i don't know...
As usual this week i post all Malaysian uncut banknotes that i have in my collection.
So now let we take a look this RM5 3 in 1 uncut banknote.

Folder: Front

Folder: Back

Nice uncut RM5 note

AA prefix....Ehem...ehem...

RM5 Uncut Banknotes

The green RM5 denomination note issued in September 1999 depicts the “Wawasan 2020” theme of the current Malaysian currency note series which reflects Malaysia’s economic development and achievement towards a fully developed country. The construction sector has been selected as the design motif of the RM5 note.

Tuesday, July 20, 2010

RM2 Uncut Banknote: 3 in 1

This is my 99th-post entry for this blog...Syukran.

Let we see this Malaysia uncut banknote. I think this one quite rare for uncut series....

Front Folder

Obverse of RM2 Uncut: 3 in 1


RM2 Uncut Banknotes

The purple RM2 note issued in February 1996 depicts the “Wawasan 2020” theme which reflects Malaysia’s economic development and achievement. Modern telecommunication is selected as the motif for the RM2 denomination.

The obverse of the RM2 note retains the dominant intaglio portrait of the First Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong and a distinctive anticopy square in the centre of the note. On the reverse, the predominant design emphasizes telecommunications represented by the Kuala Lumpur Tower and a satellite in orbit. The security features in the note include a rainbow security thread with RM2 text, a three-dimensional watermark portrait, a printed and embossed anticopy key square as well as coloured security fibres in the paper.

Monday, July 19, 2010

RM1 Uncut Banknote: 3 in 1



3 in 1 RM1

Bank Negara Malaysia is reintroducing the new RM1 note (if not mistaken in year 2000), the sixth denomination issued in the new design Malaysian currency notes series (3rd Series). The new RM1 (present) bears the signature of the present Governor, Tan Sri Dato Dr. Zeti Akhtar Aziz.

The theme of the new series, Wawasan 2020 reflects Malaysia’s economic development and accomplishment towards achieving the status of a fully developed country. The main focus reflected in the background motif is the tourism sector. This is depicted with an illustration of Malaysian kite, beach, Mount Kinabalu and the pinnacles of Gunung Api located in Mulu National Park. This motif also reflects some of the popular tourist destinations in the country. As with the other denominations of the same series, the new RM1 note also bears RM as the currency symbol for the Malaysian Ringgit.

More uncut banknotes will appears....wait for them...Ehem, ehem...

Saturday, July 17, 2010

Nice Prefix 1

Duit2 di atas antara yang Sabri simpan...
Mgkn Sebab prefix nya sedap dilihat....
Hari ni mau gi kenduri kahwin kawan Sab....
Esok cuti dari post entry...

Friday, July 16, 2010

$2 Singapore Ship Series: Uncut Banknote




The ‘SHIP’ series currency notes

The $2 note is the first banknote of the denomination released by the Board of Commissioners of Currency, Singapore. It was released on 28 January 1991. This note is legal tender and is part of the Ship series.

There are nine denominations in the ‘Ship’ series Singapore currency notes-$1, $2, $5, $10, $50, $100, $500, $1000 and $10 000.

The series pays tribute to the contribution of merchant shipping to the development of Singapore as an entrepot trading centre.

The pictorial and aesthetic themes of this series are based on maritime vessels and modern development of Singapore. The vignettes on the front of the Ship series notes depict vessels which plied the waters of Singapore from historic times to the present day.

Thursday, July 15, 2010

$1 Singapore Ship Series: Replacement Note

These are 3 consecutive Z/1 $1 Singapore with running number:

Z/1 436261

Z/1 436262

Z/1 436263

There are nine denominations in the ‘Ship’ series Singapore currency notes-$1, $2, $5, $10, $50, $100, $500, $1000 and $10 000.

The series pays tribute to the contribution of merchant shipping to the development of Singapore as an entrepot trading centre.

Wednesday, July 14, 2010


Highlights of the Kuala Lumpur 98-XVI Commonwealth Games

Kuala Lumpur is the first Asian city to host the Commonwealth Games. This glorious event brings together 6,000 athletes and officials from 69 Commonwealth nations.

The Games is held form 11-21 September 1998 and staged at 26 venues around Kuala Lumpur and the Langkawi Island.

For the first time in the history of the Games, team sports such as netball, cricket, rugby and hockey (men and women) are being introduced. This is in addition to 11 other sporting events, lawn bowls, shooting, squash, swimming, tenpin bowling and weightlifting.

In conjunction with 1998-Year of Sports and Recreation, the Malaysian Government declared the Games a National Event.


KL/98 177534 & KL/98 177535 (ODD NUMBER)

This RM50 polymer banknote is issued to commemorate a special event-the Kuala Lumpur 98-XVI Commonwealth Games, a landmark sporting event in Malaysia. The banknote released by Bank Negara Malaysia in cooperation with SUKOM NINETY EIGHT BERHAD is more than a commemorative token. It is a collector’s item that will serve to remind the world of Malaysia as a world class sporting destination. This banknote has been produced in limited.


This RM50 commemorative banknote is the first polymer banknote issued by Bank Negara Malaysia.



152 X 76 mm


The design motifs on the front side feature the portrait of the first Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong on the right and the Kuala Lumpur city skyline with prominent landmarks in the centre. The Commonwealth Games Look Programme which features the stylized butterfly symbol and the gold-coloured Optical Varialble Device (OVD) with the portrait of the first Yang di-Pertuan Agong in the clear window appear on the left. The logo of Bank Negara Malaysia appears in the other clear window on the right of the note. The Kuala Lumpur International Airport is featured as the central backdrop. To the right, the background design shows the artist’s impression of the Multimedia Super Corridor connecting Kuala Lumpur city to Putrajaya, Cyberjaya and the new Kuala lumpur International Airport.


The back design shows the Stadium Utama Bukit Jalil in the centre. The logo of Kuala Lumpur 98-XVI Commonwealth Games appears on the left of the note.

Tuesday, July 13, 2010

Complete Set of RM50: 50th Independent day Series

Prefix AA, AB and AC

Prefix AD, AE and their replacement note with prefix ZA.
It is an honour to keep this notes as a remembrance of 50th Independent day of our beloved country.

Monday, July 12, 2010

RM1 and RM50 7xx7xx7

What is so special about these notes?
The prefix start with number 7 also in the middle and last number is same...Thats all...hahaha...

Sunday, July 11, 2010

RM1 Z-series Radar Number

As Salam to all visitor...
For a few days I post regarding to commemorative coins and now banknotes will be appeared.
I got RM1 Z-series with radar number...but not replacement notes okay...
Lets check this out...

Nice hah...Hehehe...

Saturday, July 10, 2010

Endangered Animal Species 2003-Part 2

Malayan Tapir

Tapirs are found in lowland areas in the dry season and will migrate into mountainous areas during the rainy season. All tapirs are good climbers and swimmers. Tapirs have been regarded as one of the more primitive mammals. Their distribution covers Thailand, Myanmar, Indochina, Indonesia (Sumatra) and Peninsular Malaysia. Destruction of habitat and hunting in some countries have contributed to the decline in tapir population in the region.


They can be found in Indonesia (Sumatra), Peninsular Malaysia, Thailand, Myanmar, Indochina, Southern China, India (Assam to Himalayas, Kashmir and Punjab). Poaching and habitat destruction have resulted in the endangered status of this animal.


The opening up of lowland forests has resulted in the shrinking of the animal's habitat and has exposed the animals to poaching, thus endangering the population.

Sambar Deer

The sambar deer is the largest deer in Southeast Asia. They have coarse hair with large antlers. The sambar deer is commonly found in most parts of Asia, from Sri Lanka and Southern India up to Nepal, through Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodia, Malaysia, Indonesia, and the Philippines.

Clouded Leopard

Clouded leopard are found in Nepal, Sikkim, Southern China, Taiwan, Indochina, Peninsular Malaysia, Indonesia and Borneo. The loss of habitat from deforestation also resulted in the animal becoming endangered species.

Proboscis Monkey

This unusual monkey is threatened with extinction owing to a loss of habitat and hunting. Their habitat is under severe threat from logging and land clearing for plantations.

Finish entry for Endangered Animal Species 2003...

Friday, July 9, 2010

Endangered Animal Species 2003-Part 1

Sumatran Tiger
(Click on the picture to know the details about Family, Common name, Malay name and Scientific name)

Tigers are distributed over India, Southern China, Siberia, Indochina, Myanmar, Thailand, Peninsular Malaysia, Indonesia (Sumatra, Java and Bali). Their distribution in Peninsular Malaysia is concentrated in Pahang, Perak, Kelantan and Terengganu. Their population was estimated to be between 600-650 in 1992.

Orang Utan
(Click on the picture to know the details about Family, Common name, Malay name and Scientific name)

Orang Utans are diurnal animals and usually spend most of their time on trees. Their diet mainly consists of fruits, young leaves and insects. They are generally solitary, although the young usually remains with the mother until 5 or 6 years of age. Their habitat consists of montane, secondary and swamps forest. However, they can also be found in tall lowland dipterocarp forest. the presence of Orang Utan is confined to Sumatra and Borneo.

Asiatic Elephant
(Click on the picture to know the details about Family, Common name, Malay name and Scientific name)

Once widespread, the elephants are now only found in parts of India, Sri Lanka, Myanmar, Thailand, Indochina, Peninsular Malaysia and Sumatra.

Sumatran Rhinoceros
(Click on the picture to know the details about Family, Common name, Malay name and Scientific name)
The Sumatran Rhinoceros are found in Myanmar, Thailand, Peninsular Malaysia, Sumatra and Borneo. Its gestation period is normally 16 to 17 months after which a single calf is born. It is estimated that there are 300 rhinoceros of this species still exist in the region. The loss of habitat, degradation and poaching for their horns have contributed to the decline of the rhinoceros population.

Slow Loris
(Click on the picture to know the details about Family, Common name, Malay name and Scientific name)
The distribution range of slow loris covers North - eastern India, Sumatra, Java and Southern Philipines in Southeast Asia. The loss of habitat is due to development through conversion of forest into commercial use. Also, pet trade has contributed to the endangered status of this animal in this region.

Barking Deer
(Click on the picture to know the details about Family, Common name, Malay name and Scientific name)
The barking deer can be found in the forests of Peninsular Malaysia, Sri Lanka, Southern India to Nepal in the north, South - east China, Indochina, Indonesia and Borneo.

Part 2/ Final will be continued later....

Monday, July 5, 2010

Tag dari Cik Lily

Saya telah di tag oleh Cik Lily dalam blog dia pada 24 June lepas...
Baru skrg dpt jawab..Hehehe...Sorry iye Cik Lily...

20 things about Sab..
Apa yerk... :D


1. Sab ni anak jati Pahang...Lahir di Felda...
2. Anak ke-4 daripada 5 org adik-beradik (asal ada 7 org adik-beradik-6 drpd 7).
3. Skrg ada 3 handphones yg semuanya Sab guna.
4. Suka blog...FB dan FS dah tiada.
5. Masih belum berkahwin...tunang pun belum..
6. Masih lgi study di UPM (PhD-Applied Optics).
7. Dah dpt tmpt kerja di Kuala Terengganu (UMT).
8. Sgt suke dark chocolate.
9. Suke hobi pasal wang, emas, coins, jam tgn, batu permata dan memancing.
10. Tak suke dipaksa.
11. Manja dgn Mak...ngan Abah pun dh manja skrg...
12. Tak suke gossip or dingata lbh2 lagi melibatkan org yg Sab syg.
13. Suke menimba ilmu dan cabaran.
14. Prnh menjawat Presiden Kelab Fizik dan Presiden Kelab Siswazah Fizik (giler kuasa ker Sab nih?).
15. Suke vacation/ jalan2.
16. Suke dgn flora dan fauna.
17. Suke warna hijau, biru dan putih.
18. Suke karaoke (bajet pandai nyanyi...padahal slalu hujan turun ketika nyanyi).
19. Suke main bowling...byk kali asyik masuk longkang jer..
20. Sab x tahu apa Tag nih...tolong explain sape2 yg tahu...

Kena lak tag 20 org lain...
20 org yg bertuah ialah:

*ooops 11 org je ...huhuhu

Rahsia Kiraan Tarikh Lahir

Credit to amrul-ady...TQ for sharing...

Rahsia Kiraan Tarikh Lahir

Contoh kiraan dari tarikh Lahir Sab...

Contoh tarikh Lahir

Sikap & perwatakan (27)
1 + 8
= 9

Visi (18.5.1985)
1 + 8 + 5 + 1 + 9 + 8+ 5
= 37
= 3+7
= 10
= 1 + 0
= 1

Sifat Dalaman / bakat (hanya jika dipupuk)
= Sikap + Visi = sifat dalaman
9 + 1
= 10
= 1+0
= 1


Definisi ringkas.

No 1 = Pemimpin
Layak menjadi seorg pemimpin, namun jika visinya pemimpin tanpa disokong no 5 (boleh berunding) akan berasa sedikit gila kuasa.

No 2 = Lembut
Kita boleh lihat no 2 pd sikapnya yang lembut, namun jika no 2 pd sifat dlmn, dia mudah mengaku kalah dan terlalu lembut tanpa org lain sedar. Oleh itu, org yg memiliki no 2 pada sifat lembut harus berusaha menjadi lebih kuat dan pendirian tetap.

No 3 = Kemas/Cerewet
Cara pengurusannya amat teliti namun ada sesetengah org yg terlalu cerewet. Visinya yg kemas tanpa disokong no 4 (rajin) akan menjadi seperti biasa shj.

No 4 = Rajin
Sikap rajinnya amat terserlah, Visinya yang rajin mampu membuat sebarang kerja atau apa bidang sekalipun dan mampu mengeluarkan idea2 bernas lain drpd org lain.

No 5 = Boleh Berunding
Sikapnya boleh berunding dan senang berurusan dgnnya, namun dia juga dipengaruhi no-no lain pd visi dan sifat dlmn. Mampu berkomunikasi dgn org lain secara diplomasi.

No 6 = Angin
Sikapnya seperti angin, jika kita tiup angin, dia akan pergi, jika kita sedut angin, dia akan dtg. Maksudnya di sini, dia tidak begitu tetap pendirian. Sesiapa yg mempunya no 6 pd visi, dinasihatkan duduklah di sebelah org yg positif kerana anda mampu menjdi seorg yg hebat drpd org yg menyokong anda dan jika duduk sebelah org negatif, hancurlah anda.

No 7 = Patuh
Seorg yg sgt patuh pd sikap, kalau visinya patuh, kira bguslah boleh mendengar kata nasihat2 org dan harus dipraktikkan, namun jika sifat dlmnnya patuh, jgnlah terlalu menunduk dan menyerah kalah.

No 8 = Berniaga
Org yg mempunyai no ini mmg suka berniaga, suka tgk duit dan mampu mengembangkan harta, dll. Hati2 jika no 8 jatuh pd sikap kerana semua bisnes dia mahu ceburi tanpa focus dan menjayakan sesuatu. Visi 8 mampu bekerja keras dlm berniaga dan itulah kerjaya sebenar. Yg paling bgusnya jika sifat dlmnnya no 8 (jrg org ketahui) bhw dia mempunyai bakat dlm perniagaan.

No 9 = Glamour
Glamour di sini bermaksud berani menonjol diri, pandai berkomunikasi, pandai bergaya. Visi glamour mampu dan berani menceburi bdg2 spt penyiaran, penyanyi, peguam, dsb. Jika sifat dlmnnnya 9, jgn la terlalu branded style jika tidak disokong sikap dan visi yg tertentu.

P/S: Just for fun...ermmm...cuba lah...

Sunday, July 4, 2010

Selingan: Hikmah Menyusukan Anak (Wanita shj)

KEHAMILAN merupakan antara tempoh paling sensitif dan kritikal bagi golongan wanita terutama yang bakal melahirkan anak pertama.

Ketika ini wanita hamil dihantui pelbagai perasaan tidak yakin, bimbang dan ragu-ragu tentang keselamatan bayi dalam kandungannya.

Soalan-soalan seperti “Adakah tubuh saya terlalu kecil untuk menampung anak” atau “adakah tubuh saya mampu membekalkan nutrien mencukupi untuk bayi”, adalah antara yang mengusik naluri bakal ibu.

Ia menjadi masalah apabila persoalan tersebut mendorong mereka mencuba segala jenis makanan tambahan, susu formula, vitamin dan jamu di samping pelbagai ramuan tradisional sama ada ubat-ubatan herba mahupun jamu.

Ketua Perunding Unit Uroginekologi, Jabatan Obstetrik dan Ginekologi Fakulti Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof. Dr. Seri Suniza Sufian berkata, lebih mengelirukan apabila mereka terpaksa mematuhi pula berbagai-bagai pantang larang setelah selamat melahirkan anak.

“Salah satu contoh, wanita selepas bersalin sepatutnya minum banyak air untuk menggantikan cecair yang hilang dalam badan.

“Tetapi sesetengah masyarakat Melayu percaya, selepas melahirkan anak wanita tidak boleh minum air kerana takut ‘kembang’ atau vagina tidak segar dan longgar,’’ katanya.

Dr. Seri Suniza menjelaskan juga bahawa pengambilan makanan tambahan, suplemen dan jamu tidak semestinya bagus untuk kesan jangka panjang bagi ibu mahupun bayi yang dikandungnya.

Menurutnya, ibu hamil hanya perlu tambahan 10 peratus daripada zat nutrien diperlukan manakala ibu yang mengamalkan diet normal (seimbang) pula tidak perlu mengambil suplemen atau makanan tambahan setiap hari.

Ini kerana, suplemen banyak mengandungi multi-vitamin yang boleh menambahkan lagi berat badan.

Yang penting, kata beliau lagi, adalah menambahkan zat besi atau ferum dalam diet seharian agar tubuh badan sentiasa segar dan sihat sepanjang kehamilan.

Salah satu cara untuk mengekalkan kesihatan tubuh dan mengembalikan bentuk badan asal selepas bersalin serta turut diamalkan oleh pelakon Hollywood terkenal, Catherine Zeta Jones, adalah menyusukan bayi.

“Mengikut kajian, ibu yang menyusu sekurang-kurangnya enam bulan pertama selepas kelahiran akan lebih langsing berbanding ibu-ibu yang tidak memberi susu badan kepada bayi mereka.

“Namun jika ibu menyusu itu masih kekal dengan berat badan sewaktu hamil adalah disebabkan mengambil suplemen berlebihan kerana ibu terlalu bimbang dan kurang yakin lalu makan lebih daripada sepatutnya,’’ ujarnya lagi.

Dr. Seri Suniza memberitahu, manfaat penyusuan di kalangan ibu tidak terbatas lebih-lebih lagi dalam membantu mengurangkan risiko pendarahan selepas bersalin yang merupakan penyebab kematian materniti utama di dunia.

Jelas beliau, ia mengurangkan risiko anemia yang disebabkan oleh kehilangan darah selepas tempoh dua jam pertama bersalin.

Di samping itu, proses penyusuan juga terbukti 98 hingga 99 peratus berkesan mencegah kehamilan pada tempoh enam bulan pertama selepas kehamilan jika ibu menyusukan bayi secara eksklusif sepanjang tempoh itu.

Ia juga dapat mengurangkan risiko kanser payu dara, ovari dan endometrial yang dipengaruhi ketidakstabilan hormon estrogen serta mengawal kolesterol.

Justeru, golongan ibu seharusnya tidak berhenti menyusu sewaktu awal usia bayi kerana banyak manfaatnya kepada kedua-dua mereka.

Bagi ibu bekerja pula, alasan sibuk kini tidak lagi relevan kerana terdapat banyak kemudahan dan kelonggaran khusus untuk mereka demi menggalakkan amalan menyusu.

Lebih-lebih lagi pemakanan yang diterima oleh bayi pada enam bulan pertama akan mempengaruhi kesihatannya sepanjang hayat. Ibu merupakan sumber khasiat bayi yang utama, oleh itu adalah penting untuk ibu meneruskan diet yang tinggi nutrien melalui pemakanan secara sihat.

Endangered Animal Species 2003-Initial Part

Salam, now it is time to publish entry for these endangered animal species...
These are Coin in Education segment.

Have 12 kind of animals which are:
1. Sumatran Tiger
2. Orang Utan
3. Asiatic Elephant
4. Sumatran Rhinoceros
5. Slow Loris
6. Barking Deer
7. Malayan Tapir
8. Serow
9. Gaur
10. Sambar Deer
11. Clouded Leopard
12. Proboscis Monkey

InsyaAllah will explain all after this...