Nuff

Thursday, August 5, 2010

Satu Ringgit Siri 5: Replacement

Salam semua, kali ni post pasal koleksi replacement yang sab ada...Antaranya Satu Ringgit nih...Siri 5 dengan prefix BA.

Condition: UNC


Back

No idea pasni nak post apa...
Any suggestion?
Tak salah jika letak dlm kategori label atau tajuk RM...maknanya ringgit Malaysia...
Even sejarah juga membuktikan bahawa org jepun semasa jajah Malaya dah dulu panggil Malaya ni Malaysia..

5 comments:

Anonymous said...

masa dulu pakai rm dah ke? ke $?

MGMSabri said...

Faham2 sendiri sudah ler...
simbol mmg $1.
Tapi org kata satu ringgit.
ada org kata 1 dollar ke untuk wang nih?
sblm 1967 iyer ler org kata 1 dollar.

MGMSabri said...

sorry for the rudeness.
sometimes i in stress condition.
Yes,instead of $1 and RM its doesn't matter for me.
But i still prefer we use Ringgit or RM (Ringgit Malaysia) because its look more suitable (1Malaysia).

nas said...

erm...
nak tanye..
duit nie tahun bile ea???
n sampai bile duit ini keluar???
btw,duit nie lebih cantik drp duit rm1 skunk..huhu

jom bace entri terbaru nas klik:

rahsia gadis mesej lucah terbongkar

MGMSabri said...

to Nash,
Terima kasih krn bertanya.
Duit siri ni kuar pada tahun 1982.
Slalu org panggil Blindman series sbb ada tanda empat segi tegak tu di tepi duit untuk kegunaan OKU bgi mudah kenal pasti nilai wang nih.
Pada tahun 1985 kuar duit lain gabenor lain pula.

Sejarah iaitu tahun boleh nash tgk kat label RM1 Malaysia.
Sab ada post sebelum ni pasal Siri 1 smpi 6.